SEO sau standul pentru Optimizarea Motorului de Cautare este definit ca procesul de gasire a celor mai bune cuvinte cheie pentru un site web si prin utilizarea de optimizare a site-ului, impreună cu alte lucrari seo-off-page face ca site-ul sa atinga o pozitie mai buna in cautarea paginilor de rezultate a motorului (SERPs) pentru cuvintele selectate. S-ar putea spune ca este o ramura importanta a marketingului online. In termeni generali, va putem spune ca aceasta inseamna modul de a face un SITE mai VIZIBIL si foarte important in ochii motoarelor de cautare. Fiind familiarizat cu METODELE de SEO si de a le utiliza se poate face o crestere imensa in termenii de vizitatori pe site-ul web al companiei dvs. Există o solutie simpla pentru plasarea de top?

Nu există nici o solutie simpla in atingerea unui loc de frunte in Topul motoarelor de cautare. Optimizarea motorului de cautare este o munca dificila care trebuie executata corect si necesita o cunoaştere puternica a modului in care se imbina functiile Internetului cu modul in care functioneaza motoarele de cautare. Fiecare instrument de cautare are propriile lui caracteristici unice. Topul motoarelor de cautare fluctueaza frecvent, cu toate acestea, in cazul in care site-ul dvs. este corect intretinut in motorul de cautare de specialisti luna de luna, atunci este probabil ca mişcarea sa fie limitata la cadrul de “top10”.
Site-ul nostru este destul de nou, dar a facut pasi importanti spre partea de sus a motoarele de cautare deoarece atunci cand a fost proiectat (initial) s-a tinut cont de o optimizare prietenoasa pentru motoarele de cautare!
Practic, toate siturile web sau mai bine zis designerii nu au invatat importanta de proiectare in stil “prietenos” pentru motoarele de cautare. Greseala mare facuta de designeri este aceea de a impresiona clientul cu tot feluri de pagini cu design atragator, animatii, imagini etc fara a se tine cont de partea de SEO care este de fapt si cea mai importanta. Situl web este expus spre vizionare de catre motoarele de cautare asadar un site care nu este “prietenos” motoarelor de cautare nu va fi niciodata bine pozitionat. Motoarele de cautare sunt in continua schimbare, evolutie, de asemeni si criteriile de clasificare. Ele fac acest lucru pentru a preveni manipularea bruta a instrumentelor de cautare a acestora. De multe ori, designeri web nu sunt pe deplin informati (lucru foarte simplu) cu modificarile motoarelor de cautare. Web Design este o profesie iar Search Engine Optimization (SEO)este o alta profesie. La noi sunt mai multe echipe care se ocupa de ramuri diferite dar care colaboreaza continuu. Echipa care se ocupa de partea de webdesign nu face nici un pas fara consultarea echipei care se ocupa de partea SEO. Echipa de SEO este in colaborare cu echipa de Marketing(Branding). Toate impreuna formeaza un intreg, iar fara un astfel de intreg nici o companie nu ar putea avea success in competitia web, o competitie in care doar cei mai buni au sanse de castig!